Eva-Lotta kunstiäri

Epidoot e.unakiit käevõru 8mm

Hind: 8.90 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Epidoot e.unakiit käevõru 8mm
Unakit e epidoot kasutatakse emotsionaalseks tervendamiseks, kui keegi peab taastuma emotsionaalsest traumast, saama teadlikumaks oma südame vajadustest ja püüdes parandada oma võimet väljendada armastust.

Mineraalide teave Ortoklassi päevakivi, kaaliumalumiiniumsilikaat, epidoot, kaltsiumalumiinium raudsilikaathüdroksiid ja selge kvarts
Keemiline koostis KAlSi308, ca2(Al, Fe)3(SiO4)3(OH) ja SiO2
Värv Roheline roosa/lõhe/terrakota laikude ja valgete täppidega

Unakiit oma esmase rohelise värvi mõjukiirega on seotud neljanda tšakraga, südametšakraga .
Unakiiti kasutatakse emotsionaalses tervendamises, kui kellelgi on vaja taastuda emotsionaalsest traumast, saada teadlikumaks oma südame vajadustest ja püüdes parandada oma armastuse väljendamise võimet.

Unakite ajalugu:

Unakite on tõeline kivim: komposiitmaterjal, mis koosneb mitmest teisest kivist. See annab unakiidile tuttava sambla tellisel välimuse ja muudab selle populaarseks lapiidmaterjaliks. Unakiidi mustrid, vastupidavus ja taskukohasus on muutnud selle kasulikuks kiviks ka arhitektuuris – selle kõige silmapaistvam kasutusala on Washingtonis asuva Smithsoniani loodusloomuuseumi esiastmete parandustel!
Unakiit avastati esmakordselt USA-s, Põhja-Carolina lääneosas / Tennessee idaosas Unakase mägedes (sellest ka selle nimi). Siiski võib teda leida ka Superiori järve randades, kuhu liustikud teda algselt kandsid aga ka Virginia mägedest jõgedesse uhutud.

Unakite metafüüsilised omadused:

Väidetavalt on unakiit nägemiskivi, mis avab kolmanda silma.Samuti arvatakse, et see on tasakaalukivi, mis maandab, ühendades samal ajal emotsioonid ja vaimsuse.
Kristallide tervendamise praktikute seas kasutatakse unakiiti haigusest taastumise toetamiseks. Arvatakse, et see mõjutab ka reproduktiivsüsteemi, tervislikku rasedust ning naha ja juuste kasvu.
Unakite on seotud kahe tšakraga: kolmanda silma tšakraga nägemise ja nutumise jaoks ning südametšakraga, mis on võimeline tasakaalustama emotsioone. See ei ole praegune sünnikivi, kuid see on ajalooliselt määratud märtsikuusse. Samuti arvatakse, et see pakub Kaljukitsele ja Skorpionile kannatlikkust ja tasakaalu.

Unakite geoloogilised omadused:

See moondekivim moodustub graniidi hüdrotermilise aktiivsuse mõjul. Unakiit – mida nimetatakse ka epidoodiks/epidotiseeritud graniidiks – segab rohelist epidoodi, roosa ortoklassist päevakivi ja läbipaistvat kvartsi ning võib sisaldada väikeses koguses muid materjale, nagu magnetiit või tsirkoon. Kivimina (mitte vääriskivi või elemendina) leidub unakiiti ainult massides, mitte kristallvormides.
Unakiidi leiukohti võib leida mitte ainult Ameerika Ühendriikides, vaid ka Brasiilias, Hiinas, Sierra Leones ja Lõuna-Aafrikas.