Eva-Lotta kunstiäri

Sinine pitsahhaat käevõru säravate vaheosadega 10mm

Hind: 19.98 €
Toode on hetkel otsas.
Tootekood: Sinine pitsahhaat
Sinine pitsahhaat on kirju kaltsedoni liik, täpsemalt kvartsi sort . Seda tüüpi ahhaati tuntakse enim ära selle valdavalt helesiniste ribadega kihtide järgi, mis on teadaolevalt sisaldanud ka erksinist, valget ja pruuni tooni. Ahhaadid moodustuvad tavaliselt tardkivimites sõlmede või geoodidena.
Keemiline koostis: SiO2
Kõvadus: 6-1/2 kuni 7 (Mohs)

Sinise pitsahhaadi ajalugu:
Erinevat tüüpi ahhaat vääriskive on hinnatud läbi ajaloo, kuni neoliitikumi ajastuni. Arvatakse, et neid kive kasutati algselt raviamulettidena ja see traditsioon jätkus Vana-Kreeka ja Egiptuse tsivilisatsioonides. Öeldakse, et kreeka filosoof Theophrastus andis ahhaatile nime, kuna leidis kivi tänapäeva Sitsiilias, Itaalias Achatese jõest. (Sellest ajast on jõgi ümber nimetatud Dirillo jõeks.)

Sinise pitsahhaadi metafüüsilised omadused
Oma pehme sinise värviga pole üllatav, et sinine pitsahhaat on väidetavalt rahustav kivi. Ringikujuline graatsiline riba on stimuleeriv, kuid siiski õhkab rahulikku energiat. Sinine pitsahhaat on väidetavalt suhtluskivi, mis muudab inimestel enesekindlaks ja sõnaoskamiseks lihtsamaks. Sel põhjusel on hea mõte kanda sinise pitsahhaadiga ehteid või kanda kivi taskus, kui on vaja avalikult esineda. Boonusena nimetatakse sinist pitsahhaati mõnikord ka diplomaadi kiviks, mis aitab tagada, et teie sõnad ei oleks vihased ja teie tähendus on selge. Kuna ahhaat on aeglasema vibratsioonisagedusega kui enamikul kive, hinnatakse seda stabiliseeriva vääriskivina.

Sinine pitsahhaat aitab sul psüühilisel tasandil ühendust saada suhtlusenergiaga ja seda infot teistele edasi anda.
Pehme, õrn, enesekindel kivi. Kurgu ja kolmanda silma tšakratele.
Rahulik ja rahustav on tuntud oma õrna meelerahu toomise poolest.

Sinine pitsahhaat on haruldane kivi, mida on üha raskem leida. Usuti, et see on täielikult kaevandatud, kuid hiljutine avastus Lõuna-Ameerikas on toonud esile uusi kive. Kuna see on haruldane, müüakse kvaliteetset sinist pitsahhaati kõrgemate hindadega.