Eva-Lotta kunstiäri

Kullatislehed Hele antiik kuld 14*14cm 100tk pakis

Hind: 19.45 €
Toode on hetkel otsas.
Tootekood: A6029742
Kuldamine on viimistluse liik, mis on tuntud iidsetest aegadest. Eriti laialdaselt kasutati teda interjööride, mööbli ja inventaride kaunistamiseks XVII - XVIII sajandil ja XIX sajandi esimesel poolel. Barokk, rokokoo ja ampiirstiilide mööblil kuldamine oli üks põhilistest viimistluse viisidest. Kuldamine annab puidu pinnale mitte ainult kõrge kulumiskindluse, vaid ka dekoratiivsete efektide mitmekesisuse kuldamise erinevate varjunditega: punakast kuni rohelise varjundini. Kullatud pind võib olla punakast kuni rohelise varjundini, läikiv kui ka matt.

Kuldamislehtedega saab luua kuldpinna imitatsiooni.Imeõhukesed kullatislehed.
Värviga seda ei saavuta.
Imeilus...särav pind.
Kuldamiseks läheb vaja:
Võib panna punast spetsiaalset kuldamiskrunti mis on kasutuses professionaalse kuldamiskunsti juures.See toob esile kulla sügava sära.
1.Kuldamisliimi.
Katta dekoreeritav pind kuldamisliimiga.Pinstliga kanda õhuke kiht.
Kullalehekeste servi ei ole võimalik asetada täpselt, et ülejääke ei tekiks − leheservad ulatuvad ikka üle kullatava ala piirjoonte. Ülejääkide eemaldamine sõltub sellest, kui täpselt on eelnevalt pinnale kantud liimaine − on ju kindla käe ja hea pintsliga võimalik liimaine kanda pinnale nii, et kaetud saab täpselt ainult kulla alla minev pind. Sel juhul kleepub kullaleheke vaid soovitud kohale ja ülejäägi võib ära pühkida näiteks pintsliga. Liimaine täpne pealekandmine on aga väga aeganõudev töö. Väheimavate ja poleeritud pindade puhul on vaja olla eriti tähelepanelik. Kuldamise vead ehk üle äärte kleepunud kuld ja liimaine eemaldatakse suhteliselt pehme (nt vasest) pahtlilabida abil.
2. Asetage kullatisleht õrnalt pintsliga toetades liimiga kaetud pinnale.
Kullalehetükike on nii kerge, et sellele maandunud kärbes võib sellega minema lennata. Kullalehetükikesi tõstetakse pehme nn oravasabapintsli abil (kullaleht kleepub pintslile staatilise elektri tõttu) ja asetatakse vajalikule kohale.
Suurema kuldlehe peale kandmiseks kasutage kuldlehe raamatu vahel olevat libisemilehte millega ta koos raamatus on.
3. Tupsutage pehme salvräti- või lapiga.Pehme oravapinsliga.
Professionaalsemalt saab siluda ahhaat pulgaga.
Kui on täiesti kuivanud, hõõruge õrnalt läikima.
4.Valmis töö katta kuldamis lakiga,siis on pind kaitstud ja tuleb esile sügav toon.
Kullatislehed Hele antiik kuld 14*14cm 100tk pakis
Kullatislehed Hele antiik kuld 14*14cm 100tk pakis