Eva-Lotta kunstiäri

Fossiilne korall auguga kivi

Hind: 7.95 €
Toode on hetkel otsas.
Tootekood: Kivistunud Fossiilne korall
Kivistunud Fossiilne korall on kvartsi (ahhaadi) vorm
Mineraalide teave (mikrokristalliline kvarts)
Keemiline koostis SiO2, ränidioksiid
Fossiilne korall maanduskivi, mis on hea muutuste esilekutsumiseks.

Fossiilsete korallide ajalugu;

Fossiilne korall on looduslik vääriskivi, mis tekib siis, kui eelajalooline korall asendatakse järk-järgult ahhaadiga. Korallid on mereloomad ja nende luustikud on kivistunud ja säilinud. Fossiilne korall moodustub ränidioksiidi rikaste vete jäetud kivistunud lademete kaudu. Kogu protsess võib kesta üle 20 miljoni aasta.
Fossiilsete korallide õige nimi on "agatiseeritud korall" või "agatiseeritud fossiilne korall". Ahhaat selle ränidioksiidi koostisega (SiO2), on pigem looduslikult esinev kaltsedoon ehk mikrokristalliline kvarts, mitte korallitüüp. Sel põhjusel ei tohiks fossiilseid korallisid segi ajada ohustatud või kaitstud riffikorallide või hinnaliste korallidega. Fossiilne korall on ka palju kõvem kui vääriskorall. Enamikul agatiseeritud fossiilsetest korallidest on tuhm kuni vahajas läige ja huvitavad luustikutaolised iidsed korallimustrid, mis esinevad enamasti lillekujulistena.

Fossiilsete korallide ladestusi kasutatakse sageli tervise- ja ravimilisandite valmistamiseks nende kõrge kaltsiumi-, kaaliumi-, magneesiumi- ja naatriumisisalduse tõttu. Kuna fossiilsed korallid võivad eemaldada keemilisi lisandeid, nagu kloor ja formaldehüüd, kasutatakse seda tööstuslikes väetistes ja veepuhastusfiltrites.

Fossiilsete korallide metafüüsilised omadused:

Metafüüsiliste uskumuste kohaselt on fossiilne korall maanduskivi, mis on hea muutuste esilekutsumiseks. Arvatakse, et ahhaat võib aidata ravida kõhunäärme häireid ning parandada vere- ja õhuringlust. Fossiilset korallit kasutatakse silma-, naha- ja maohaiguste raviks. Arvatakse, et see pikendab isegi pikaealisust.
Kuigi korallid ei ole ühegi kuu traditsiooniline sünnikivi, on see Sõnni jaoks ebatraditsiooniline sodiaagikivi.

Fossiilsete korallide geoloogilised omadused:

Fossiilne korall tekib kaltsiumkarbonaadi (korall) asendamise teel ränidioksiidiga. Ränidioksiid ulatub kergest amorfsest opaliinist kuni kaltsedoni tihedate vormideni. Sõltuvalt mineraalide täpsest kontsentratsioonist võivad fossiilsete korallide isendid olla veidi erineva tihedusega. Kuigi fossiilsete korallide muster ja kehavärv on üsna erinevad, võib seda segi ajada teiste ahhaatide tüüpidega, nagu sambla või dendriitahhaat.
Enamik fossiilseid koralle leidub Indoneesias ja USA-s (Floridas ja Georgias). Indoneesiast pärit fossiilset korallit peetakse kõige ainulaadsemaks ja ihaldusväärsemaks. Florida osariigi seadusandja määras 1979. aastal agatiseeritud fossiilsete korallide oma osariigi kiviks.