Eva-Lotta kunstiäri

Ahhaat Botswana auguga kivi

Hind: 7.65 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Ahhaat
Ahhaat Botswana
Mineraalide teave Mikrokristalliline kvarts, ribastatud kaltsedon
Keemiline koostis SiO2

Ahhaadist saadav energia on rahustav, nagu vaikne öö täiskuu ajal. Kasutage hilisõhtul, kui soovite täielikku lõõgastust ja rahulolu.

Botswana Agate ajalugu:

Ahhaatidest kõige kuninglikum Botswana ahhaat on kuulus oma ajaloo, nappuse ja ilu poolest. Neid kive leidub enamasti Bobonongi piirkonnas Botswanas ja need on kuulsad eriti peene valge, musta, halli varjundi ja aeg-ajalt roosade või lõheliste toonide puudutuste poolest. Kui mõned kollektsionäärid peavad ahhaatiteks ainult ribakive, siis teised lisavad oma kogudesse kaltsedoni mitmevärvilisi vorme.
Selliseid ribadega ahhaate on kasutatud kamee- ja sügavtrüki nikerdamiseks tuhandeid aastaid ning vääriskivide kujunduses on nikerdamisel esile kerkinud värvikihid. Ahhaatides ilmnenud riba on hinnatud ka selle ilu pärast, kivi kõvadust aga vastupidavuse pärast. Lintidega ahhaate, mida on kantud nii tavalised kui ka nikerdatud, on kasutatud talismanide ja amulettidena alates iidsete kreeklaste esiletõusust. Ahhaadist ehted avastati "Griffin Warrior" hauast, mis pärineb umbes 1500 eKr!

Botswana ahhaadi metafüüsilised omadused:

Arahnofoobid, rõõmustage! Traditsiooniliselt arvatakse, et Botswana ahhaat tõrjub ämblikke. Seda kasutatakse sageli ka detailidele tähelepanu pööramiseks, positiivsuse suurendamiseks ja seiklustunde äratamiseks. Ahhaate kasutati iidsetel aegadel talismanidena, et kaitsta kandjat tormide eest, kustutada janu ja tuua õnne – see kõik on oluline subtroopikas ellujäämiseks.
Energiatöö ja kristallide tervendamise pooldajatele arvatakse, et Botswana ahhaat on kasulik kõigile, kes on seotud tule või suitsuga. Toores olekus näeb Botswana ahhaat välja nagu inimese aju, mistõttu arvatakse, et see on efektiivne ka ajuga seotud seisundite korral. Arvatakse, et see stimuleerib kroontšakrat.

Botswana ahhaadi geoloogilised omadused:

Ahhaat on kaltsedon, mis sisaldab sageli mitmevärvilisi peeneid ribasid. Botswana ahhaat pole erand. Keerulised ribad moodustasid aeglaselt liikuvate laavalainete korduvad üleujutused madalamatel kivitasanditel, pannes üksteise peale ränidioksiidi/kvartsi kihte. Kaal ja rõhk põhjustasid torude, süvendite ja taskute moodustumist alumistesse kihtidesse, luues kohad, kus mitu kihti võisid moodustada sujuvaid ümaraid kujundeid.
See muudab ahhaati vääriskiviks, mille moodustumine võtab kaua aega. Botswana ahhaati soovitatakse eriti peenete vöötmustritega, mille on loonud maastik, kus see tekkis.