Eva-Lotta kunstiäri

Amasoniit auguga kivi

Hind: 11.25 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Amasoniit
Amasoniit- tektosilikaat, mikrokliinon.
Vaikuse, rahu ja kaitse kivi ebasoovitavate eluelementide eest. See võib olla tõeline barjäär teie elu ebasoovitavate elementide vastu, mis mõjutavad teie vaimu ja rõõmu.
Amasoniit hoiab negatiivse energia sinust eemal. See on üks kõige kaitsvamaid kive, mida võite omada.
Aitab teil konfliktidest üle saada ja vihaga toime tulla.
Amasoniit on seotud neljanda tšakraga, südametšakraga . Seda kasutatakse emotsionaalses tervendamises, kui kellelgi on vaja toibuda emotsionaalsest traumast, saada teadlikumaks oma südame vajadustest ja püüdes parandada oma armastuse väljendamise võimet.

Amasoniidi ajalugu:

Amasoniidi mineraalkivimit hindasid iidsed egiptlased, kes valmistasid sellest kivist kauneid ehteid, kaunistusi ja nikerdasid olulisi tekste. Amasoniiti on alati hinnatud selle ilu ja tervendava jõu pärast. Arvatakse, et see kahvaturoheline mineraalkivim pärineb 10. sajandist eKr. Amazoniiti tuntakse ka kui "Amazoni kivi", sest arvati, et see avastati Brasiilias Amazonase jõgikonnas. Seal aga tegelikult maardlaid ei leitud ja amasoniiti leidub hoopis mujal Brasiilias, Colorados ja Virginias USA-s, Austraalias ja Madagaskaril.
On lugusid Brasiilia iidse Amazonase hõimu sõdalastest naistest, kes kasutasid amasoniitkive oma kilpide kaunistamiseks, haigusi ja haavade parandamiseks. Brasiilia legend uhkeldab Amazonase elanikega, kes kinkivad piirkonna külastajatele "rohelisi kive". Eurooplased olid Venemaalt juba tuttavad rohelise mikrokliiniga (my-krO-kline) ja eeldasid, et Lõuna-Ameerika indiaanlaste kingitud sinakasroheline kivi oli sama kivi. Nagu selgub, viitas legend suure tõenäosusega Nefriidile (jade).
Konkistadoorid kaunistasid end amasoniidiga ja iidsed egiptlased nikerdasid amasoniidist kiviplaatidele surnute raamatu seitsmenda peatüki "Osirise kohtuotsus". Tutankhameni aaretest leiti skarabeuse sõrmus ja hulk muid rohelisest amasoniidist nikerdatud esemeid.
Amasoniidikivi nimetatakse ka "Colorado jadeks" või "Pikes Peak jade", kuna see sarnaneb jaediga. Amasoniit on tavaliselt kahvaturoheline, kuid mõnikord võib see olla sinakasroheline, türkiissinine või kollakasroheline ning sellel võivad olla ka valged triibud.

Amasoniidi metafüüsilised omadused:

Arvatakse, et amasoniidil on palju metafüüsilisi jõude. Arvatakse, et amasoniidikividel on tohutud ravivõimed. Sarnaselt jade'iga seostatakse amasoniiti raha, õnne ja üldise eduga. Seda tuntakse kui "mänguri kivi", mis julgustab õnne ja varandust.
Amasoniidil on väidetavalt närvisüsteemi rahustav toime. Kuna närvisüsteem kontrollib palju meie emotsioone, siis väidetavalt rahustab see kivi pingelisi ja raskendatud olukordi ning tugevdab armastust. Kuna seda kivi seostatakse kurgu ja südamega, on see kõige parem kanda kaelakeena nende piirkondade läheduses. Väidetavalt annab Amazoniit selle kandjale tõe, au ja aususe.
Amasoniiti kasutatakse väsimuse, trauma või muu, mis võib inimeselt energiat võtta, raviks. Väidetavalt aitab amasoniit kilpnäärmeprobleemide korral ja aitab ka alkoholismi ravis. Sellel on õrn tervendav omadus, mis on üldiselt kasulik peaaegu kõigile.

Feng Shui:
Amasoniidil on vee elemendi energia. Veeenergia on vaikuse, vaikse jõu ja puhastamise energia. See kehastab realiseerimata potentsiaali. See on järeleandlik, vormitu, kuid samas võimas. Veeelement toob endaga kaasa taastumise ja taassünni jõu. See on eluringi energia.
Veeenergiat seostatakse traditsiooniliselt kodu või toa põhjaosaga. See on seotud valdkonnaga Karjäär ja elutee. Selle voolav energia tagab energia tasakaalu, kui teie elu areneb ja voolab. Selleks, et teie elu liiguks eesmärkide poole, kasutage veeelementide energiat.

Amasoniidi geoloogilised omadused:

Amazoniit, tuntud ka kui "Amazoni kivi", on poolläbipaistmatu sinakasroheline mikrokliinse päevakivi sort. Amasoniit on piiratud esinemissagedusega mineraal ja seda leidub Brasiilia, Colorado ja Virginia osades Ameerika Ühendriikides, Austraalias ja Madagaskaril.
Amasoniit on enamasti läbipaistmatu kivi, mille tekstuur on kahvatu piimvalge hägusus või triibud, mis ulatuvad helerohelisest rohekassiniseni kuni sügavrohelise/siniseni. Amasoniidi pehme ja atraktiivne värv meenutab väga nefriiti ja jadeiiti. Amasoniidi välimus on väga omanäoline ruudustikutaolise laigulise, rohelise ja valge mustriga. Amasoniidi värvus on tingitud plii olemasolust kivi sees ja värvimuutused võivad esineda ühes kivis.
Amasoniit võib moodustada kõigist mineraalidest suurimaid teadaolevaid kristalle ja seda on teadaolevalt segi aetud türkiisi ja jadeiga.