Eva-Lotta kunstiäri

Pruun kuldkivi auguga kivi

Hind: 8.95 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Pruun kuldkivi
Kuldkivi on räniklaas metalliliste kristallidega (tavaliselt vask, kuid võib sisaldada ka koobaltit, mangaani või kroomi)

Kuldkivi ajalugu.
Kuigi see ei ole kivi ega kuld, on see valmistatud "vääriskivimaterjal" tuntud paljude nimede all: "aventuriiniklaas", stellaaria, kuldtäheklaas, mungakivi või mungakuld. Kaks viimast nime viitavad linnalegendile, mille kohaselt lõid kuldkivi kogemata Itaalia mungad 1600. aastatel. Siiski on varasemaid näidiseid, sealhulgas Iraanist pärit sile amulett, mis pärineb 1100.–1200. aastatest. Varaseim kirjalik viide materjalile, mida me nimetame kuldkiviks, on aga Veneetsia Vincenzo Miotti, kellele Veneetsia riigipea (doož) andis ainulitsentsi selle sädeleva läbipaistmatu klaasi loomiseks. Seda on peaaegu loomisest saati seostatud keskaegse alkeemiakunstiga. Sügavpunase variatsiooni – hematiinumi või purpuriini – võisid teha roomlased, kusjuures retsept läks pimedal keskajal kaduma.
Kaasaegset kuldkivi saab luua kas vaseplekkidega või muude metalliühenditega, nagu koobalt, mangaan või kroomoksiid. Neid kasutatakse kullakivides, mis on valmistatud värvidega (vastavalt), nagu lilla, sinine ja roheline.

Kuldkivi metafüüsilised omadused
Arvatakse, et kuldkivi, mida nimetatakse ambitsioonide kiviks, aitab eesmärke saavutada. Mõned peavad kuldkivi leidlikkuse, ambitsioonikuse ja pealehakkamise sümboliks. Usuti, et see vähendab pingeid, elavdab kandjat ja soodustab positiivset suhtumist.
Arvatakse, et pruun kuldkivi oma vasesisaldusega kannab endas palju selle metalli metafüüsilisi omadusi. Arvatakse, et see genereerib ja taaselustab energiavälju, edastab positiivsust ja suunab pahatahtlikku energiat maa peale.
Pruun kuldkivi on seotud juurtšakra ja Amburi sodiaagimärgiga.
Arvatakse, et sinine kuldkivi edastab tervendavat energiat, suurendab enese aktsepteerimist, aitab õppimisel ja rahustab ülitundlikkust. Arvatakse, et sinine kuldkivi on empaatidele ideaalne kivi.
Sinine kuldkivi on seotud südame- ja kroontšakratega ning Amburi sodiaagimärgiga.