Eva-Lotta kunstiäri

Karneool käevõru käevõru säravate vaheosadega 10mm.

Hind: 18.25 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Karneool käevõru
Karneool käevõru on 10mm pärlitega.
20 pärli ja iga neljanda pärli tagant on imeilus pruunika klaaskristallidega vahepärl.

Esimene pilt on illustreeriv.Teine on tootepilt.

Karneool.
Mineraalide teave Kaltsedon, mikrokristalliline kvartsrühm
Keemiline koostis SiO2

Karneool on iidne õnne amulett.
Kokkuvõttes võimas amulett.
Karneoolil on võim tõsta enesekindlust ja suurendada meie elurõõmu. See kasvatab julgust ja eesmärgikindlust.
Karneool on Neitsiga seotud iidne kivi.

Karneooli ajalugu:

Arvatakse, et karneool on oma nime saanud punakasoranži Korneli kirsi järgi. Karneooli kasutanud esemed pärinevad Kreeta saarel umbes 1800. aastast eKr pronksiajast. Roomlased uskusid, et karneool on julguse kivi, mis on võimeline suurendama enesekindlust ja jõudu. Vana-Egiptuses asetati kivi muumiatele, et aidata surnuid nende teekonnal teispoolsusesse, samal ajal kui vaaraode arhitektid kandsid auastme ja staatuse tähistamiseks karneooli. Keskajal kasutasid alkeemikud karneooli kivi keetmisel, et vabastada teiste vääriskivide energia.
Karneool oli iidsetele roomlastele julguse kivi ja iidsete egiptlaste jaoks aitas see surnuid nende teekonnal hautaguse ellu.Egiptlased kasutasid karneooli Isise armastuse sümboliks . Lahkunule valmistati karneooli medaljonid, et tagada tema toetus hauataguses elus.

Karneooli metafüüsilised omadused:

Iidsetest aegadest on karneooli kantud kameedes, uskudes, et see peletab hullumeelsuse ja depressiooni. Tänapäeval arvavad mõned, et karneool tõstab enesehinnangut ja loovust, võitleb küündimatustundega, suurendab füüsilist energiat ja võidab unetust. Kodus arvatakse, et karneool suurendab motivatsiooni tegutsemiseks. Mõnikord kasutatakse seda talismanina, et kaitsta tulekahju ja ebaõnne eest. Karneooli seostatakse päikesepõimiku tšakraga (kollane tšakra), milles arvatakse, et tasakaaluhäired põhjustavad seedeprobleeme ja ka enesekindluse puudumist.
Iidsed meditsiinilised tekstid räägivad karneoolide kasutamisest verevoolu kontrollimiseks. Eurooplased leidsid, et see kaitseb kuradi eest. See ravib kadedust.

Karneooli geoloogilised omadused:

Karneool on kaltsedoni sort ja mikrokristalliline kvarts. Kaltsedonina tekib karneool kahe erineva kristallstruktuuriga ränidioksiidi mineraali: kvartsi ja moganiidi kooskasvamisel. Karneool on eredalt tuleoranži punaste kuni pruunikaspunaste vahel ning sellel on tuhm, vahajas läige (erinevalt kristallkvartside (nt ametüst) klaasjas kvaliteedist). Läbipaistva kivi punakas varjund on tingitud ühest selle koostisosast: raudoksiidist. Karneooli võib segi ajada jaspisega, mida tavaliselt peetakse kaltsedoniks.
Karneooli leidub kõige sagedamini Indias, Brasiilias, Siberis ja Saksamaal.
Enamik karneooli vääriskive on värvitud ja kuumtöödeldud, et saavutada täiendavaid värvivariatsioone.
Tavaliselt asetatakse karneoolist vääriskivid, mis on poorsed, orgaanilisi või taimseid värvaineid sisaldavatesse värvinõudesse. Kasutada võib ka keemilisi sooli ja looduslikke pigmente. Kivid võivad leotada mitu nädalat, et värv saaks täielikult kivisse tungida ja pinnale ühtlane värvus tekiks. Värvitud karneool on suurepärase stabiilsusega ja võib vajada erilist hoolt.
Karneooli vääriskive saab kuumutada ka umbes 2900 kraadi Fahrenheiti kraadini, muutes kemikaale, nagu raudoksiid, lisandid ja lisandid, et tekitada erinevat intensiivsust või värvi. Kuumutatud karneool on suurepärase stabiilsusega ja seda saab normaalselt hooldada.
Teatud karneooli vääriskivid võivad valguse või kuumuse käes tuhmuda. Tegelikult töödeldakse neid kive Indias päikese käes, mis muudab kivi pruunikad toonid puhtamaks punaseks.
Karneool käevõru käevõru säravate vaheosadega 10mm.
Karneool käevõru käevõru säravate vaheosadega 10mm.