Eva-Lotta kunstiäri

Ametüstist tsipskäevõru

Hind: 8.98 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Ametüstist tsipskäevõru
Tervendab. Kaitsekivi. Valgustatuse kivi. Ametüstil on müstiline jõud.

Tähtkuju: Sobib hästi kaladele, veevalajale, jäärale.

Ametüst on lillakasvioletne poolvääriskivi-kvartsi erim. Ametüst on kuninglikkuse sümbol. Muutuste, kaitse ja valgustatuse kivi. Ametüst on tervendav kivi. Unehäirete vastu. Leevendab valu. Ametüsti kandsid tihti just tervendajad, kuna kivil on võime koondada energiaid.
Ametüst on saanud oma värvuse mangaanilt, raualt ja titaanilt.
Mida tumedam kivi, seda väärtuslikum kristall. Ametüst on kvartsi kõige haruldasem vorm. Ametüst on tavaliselt lilla kuid tema värviskaala võib kõikuda tumelillast lavendlilillani.
Antiikajal usuti, et ametüst kaitseb joobe eest (nimetus ametüst tuleneb kreekakeelsest sõnast a-methystos – "mitte-purjus"). Kuna lillat värvi on peetud kahetsuse värviks, kasutati seda keskajal palvehelmeste valmistamiseks. Sakslane Conrad von Megenburg kirjutas 14. sajandil, et ametüst peletab kurjad mõtted ning kingib inimesele mõistlikkust.
Ametüst suurendab Sinu bioenergeetilist välja. Ametüst aitab vabastada negatiivse energia ja peatab negatiivsete asjade peale mõtlemise. Ametüst kaitseb energeetilise rünnaku eest. Ametüst parandab mälu ja aitab leida motivatsiooni.
Ametüsti on kasutatud vaimsete ja selgeltnägemisvõimete avamiseks. Annab sisemist rahu. Toob õnne ja armastust. Aitab sõltuvustest vabaneda ja stressi korral, vähendab depressiooni. Ametüst toob meis esile isetuse ja avab meid vaimsele tarkusele.
Ta on ka heaks meditatsioonikiviks, rahustades või stimuleerides meelt vastavalt vajadustele. Ta soodustab uute ideede omaksvõtmist, suurendab loovust, intuitsiooni ja põhjuslike seoste mõistmist. Samuti on ametüst oivaline kristallilt ennustamise kivi ja selle võib paigutada sensitiivsuse suurendamise eesmärsil kolmandale silmale.
Ametüstist tsipskäevõru
Ametüstist tsipskäevõru