Eva-Lotta kunstiäri

Apatsi pisar-obsidiaan auguga poolvääriskivi

Hind: 6.50 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Apatsi pisar
Ajalugu ja pärimus:
Legend nimest Apache Tears pärineb 1870. aastatest, kui rühm apatšide sõdalasi, kes võitlesid mäel ja olid arvulises ülekaalus, otsustasid, et eelistavad ratsutada oma hobustega kaljudelt alla surnuks ja siis oodata lüüasaamist USA Kolgata vastu. Apatšide sõdalaste pereliikmete pisarad muutusid maapinnale jõudmisel kiviks. Mäge, kus lahing toimus, nimetatakse nüüd Apache Leap Mountainiks.

Apache Tears on seotud leina ja emotsioonide puhastava ja tervendava jõuga. Väidetavalt vabastavad nad leina ja lõksus olevad emotsioonid kontrollitult ja positiivselt. Väidetavalt annavad nad ka sellistel emotsionaalse leina aegadel jõudu ja julgust ning võivad tuua lootust meeleheite ajal. Samuti võib see aidata arendada kannatlikkust ja sisemist rahu.
Nagu ka kõik obsidiaani vormid, on seotud juurtšakra ning maa ja tule elementidega ning on teadaolevalt võimsad kaitsekivid. Neid saab kasutada lihasspasmide leevendamiseks, detoksikatsiooniks ja sisemise energia puhastamiseks.

Keemiline koostis:
Apache Tears (obsidiaan) on ränidioksiid ja on tegelikult vulkaaniline klaas.
See moodustub ränidioksiidi rikkast laavast, mis jahtub liiga kiiresti kristallide kasvamiseks.
Enamik obsidiaanidest koosneb 70% ränidioksiidist ja selle tume värvus on tingitud raudoksiidi mineraalide olemasolust selle struktuuris.