Eva-Lotta kunstiäri

Šungiit auguga poolvääriskivi

Hind: 7.60 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Šungiit
Ajalugu
Šungiidil on pikk ajalugu nii maa peal kui ka allpool. Esmakordselt nimetas see 1879. aastal Vene geoloog Aleksandr Aleksandrovitš Inostrantsev Venemaal Karjala Vabariigis Šunga küla lähedalt leitud maardlate järgi. Siiski oli see piirkonna elanike seas meditsiinilise ravi allikana kasutusel olnud sadu aastaid. Kui tsaar Peeter Suur oma sõjaväega Karjalas peatus,palusid elanikud tal supelda šungiidipaljandi vees. Ta tundis end sellest nii värskena, et andis piirkonna esimesele spaale ülesandeks kasutada šungiiti. 2006. aastal kinnitas Peterburi Ülikool, et šungiit toimib loodusliku antibakteriaalse filtrina ja seda kasutatakse tänapäevalgi Venemaal puhastusvahendina.

Šungiiti on kasutatud värvides pigmendina üle kolmesaja aasta. See on tänapäeval loetletud nimetuste "naturaalne šungiitmust" ja "tahm" all. Šungiidimaardlaid leidub piirkondades, mis arvatakse olevat bioloogiliselt rikkad laguunid üle kahe miljardi aasta tagasi. 1992. aastal avastati, et fullereenid, tihedalt pakitud süsinikuaatomite pallid, esinevad looduslikult šungiidis.

Metafüüsilised omadused
Metafüüsiliste omaduste poolest peetakse šungiiti uskumatult võimsaks kiviks. Nende vääriskivide iidse vanuse tõttu arvatakse, et šungiidil on väga tugevad maandusomadused ja maaenergia. See pakub võimsat kaitset kahjulike energiate eest, mida tekitavad inimese loodud elektroonikaseadmete elektromagnetilised sagedused. See aitab anda energiat ja maandada teie juurtšakrat, võimaldades teie kehal saada vastuvõtlikumaks kõrgemates tšakrates olevatele energiatele ning tõrjuda eemale halba õnne ja muid halbu energiaid.

Samuti öeldakse, et šungiidiga puhastatud vesi kannab endas sama tugevat maaenergiat. See võib luua tasakaalu, kiirendada paranemist, leevendada stressi ja võimendada vaimset energiat.

Geoloogilised omadused
Šungiit on mineraloid, mineraalilaadne aine, mis ei kristalliseeru ja mis võib olla valmistatud kuni 98 massiprotsendi ulatuses süsinikust. Süsinikusisalduse erinevuse tõttu klassifitseeritakse šungiit šungiit-1 kuni šungiit-5. Šungiit-5 koosneb ligikaudu 10 massiprotsendist süsinikust. Šungiiti klassifitseeritakse veelgi läige järgi, ulatudes heledast kuni poolheledani, pooltuhm ja tuhm. Šungiidil on ka ainulaadne, peaaegu poorne pind, mis annab sellele ainulaadse tunde ja välimuse.

Kuigi enamik šungiiti leidub sügaval maa sees, võib seda leida ka maapinna lähedale surutuna vulkaanilise või varem vulkaanilise tegevusega piirkondades.


Mineraalide teave Süsinik (kristalliseerimata süsinik)
Keemiline koostis C
Värv Must, hõbe-must, pruun
Kõvadus 3-1/2 kuni 4 (Mohs)
Erikaal 1,85 - 2,3
Murdumisnäitaja 1,544 - 1,563