Eva-Lotta kunstiäri

Bronsiit auguga poolvääriskivi

Hind: 7.60 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Bronsiit
Ajalugu
Bronsiit on tõeliselt ilus kivi, mis võib ilmutada lustlikkust ja säravaid kuldseid laike. Roomlased kasutasid pulbrilist pronkssiiti segaduse ja vaimuhaiguste eest kaitsjana. Bronsiiti kasutati keskajal ka närvide tugevdamiseks.

Metafüüsilised omadused
Metafüüsiliste uskumuste kohaselt kasutatakse seda poolvääriskivi maandamiseks See soodustab mõtlemise ja tegude selgust ja kindlust.Bronsiiti on kutsutud "viisakuskiviks", kuna see sisendab viisakust. Bronsiidist ehteid on kantud selleks, et aidata leevendada närvilisust, mis tekib siis, kui oleme sattunud uude olukorda. Need, kes kasutavad kive metafüüsilisteks praktikateks, on teadaolevalt kasutanud bronsiiti enesehinnangu tõstmiseks, otsuste tegemise edendamiseks, negatiivsuse hajutamiseks ja loovuse suurendamiseks.
Bronsiit on mitmekülgne kivi, mis väidetavalt resoneerib enamiku tšakratega, kuigi see on kõige tihedamalt seotud sakraal- ja alustšakraga. Kuigi pronksiit pole sünnikivi, on seda hakatud seostama Lõvi astroloogilise sodiaagimärgiga.

Geoloogilised omadused
Bronsiit kuulub mineraalide rühma, mida tuntakse pürokseenina, nagu ka magneesiumi silikaatühend. Rauda sisaldav enstatiidi sort, pronkssiidil on poleerimisel metalliline läige. Bronsiidi kristallisüsteem on ortorombiline, mis tähendab, et selle kristallisüsteemil on kolm ebavõrdset täisnurga all olevat telge.


Mineraalide teave Pürokseen
Keemiline koostis (Mg, Fe)SiO 3
Värv Rohekaspruun kuni must
Kõvadus 5-1/2 (Mohs)
Erikaal 3.35
Murdumisnäitaja 1.688