Eva-Lotta kunstiäri

Azuriit-malahhiit aguga poolvääriskivi

Hind: 12.96 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Azuriit-malahhiit
Ajalugu:
Azuriit-malahhiit on segu kahest erinevast ja populaarsest kalliskivist: asuriidi sügav, peaaegu lapiselaadne sinine ja kirju malahhiidi kirjud rohelised varjundid. Nimi azuriit pärineb pärsia sõnast lazhward , mis tähendab "sinist", samas kui "malahhiit" pärineb algselt kreeka sõnast molochitis , mis tähendab "malva taim".
Neid kahte vasepõhist vääriskivide leidub sageli vasekaevandustes või teiste vasepõhiste vääriskivide, näiteks türkiissinise ja krüsokolla, kaevanduste läheduses. (Asuriidi, malahhiidi, türkiisi ja krüsokolla segu, mida nimetatakse "Eilati kiviks", on oma nime saanud Lähis-Ida linna Eilati järgi, kus seda kunagi kaevandati. Eilati kivi, tuntud ka kui kuningas Saalomoni kivi, on Iisraeli rahvuskivi .)

Vana-Egiptuses kasutati asuriiti - lapis lazuli koostisosana - Horuse kaitsva sinise silma loomiseks. Seda jahvatati ka pigmendina "mägisinine", "Armeenia kivi" või "Azurro Della Magna". Paljud keskaegsed maalid sinises rüüs Neitsi Maarjast arvati pikka aega olevat maalitud lapis lazuli abil; keemiline analüüs on sellest ajast alates näidanud, et selle asemel kasutati Prantsusmaa tuntud kaevandustest pärit asuriiti. Malahhiit jahvatati lauvärvipulbriks (kahjuks mürgine) ja nimetas nende armastusjumalannat Hathorit "malahhiidi daamiks". Nad arvasid, et malahhiidi kandmine pea ja käte ümber kaitseb neid epideemiate eest.

Metafüüsilised omadused
Arvatakse, et asuriit, mida mõnikord nimetatakse ka "taevakiviks", annab ülevaate kõigist eluvaldkondadest, edendab intuitsiooni, stimuleerib loovust, kõrvaldab takistused ja pehmendab külma intellektuaalsust armastuse ja kaastundega. On öeldud, et malahhiit oma silmatorkavate roheliste värviribadega julgustab tegutsema, käivitab muutusi, ravib südamevalu, suurendab loovust, suurendab viljakust ja kaitseb vaimu.


Mineraalide teave – Azuriit Vaskkarbonaat, aragoniitrühm
Keemiline koostis Cu 3 ((OH) 2 / (CO 3 ) 2
Kõvadus 3-1/2 kuni 4 (Mohs)
Erikaal 3,7 - 3,9
Murdumisnäitaja 1,730 - 1,838



Asuriit-malahhiidina ühendatuna arvatakse, et see mineraal ühendab erinevad omadused, värskendab kasutaja ellusuhtumist ja lahustab egotsentrilisi omadusi; edevuse, ülbuse ja edevuse hajutamine; rahustab ärevust ja suurendab liikumise ja mõtlemise paindlikkust.



Seetõttu armastavad ehtetegijad neid kive nii üksikult kui ka koos.